Idei de decor cu mușcate pentru mese și petreceri

Soarele și temperaturile ridicate din timpul verii ne dau o stare de bine și chef de distracție. Și ocazii găsim: o aniversare, o onomastică sau chiar o întâlnire cu prietenii, la un grătar, fără niciun motiv special în afară de bucuria de a fi împreună. Cele mai importante ingrediente pentru o petrecere reușită nu sunt doar oamenii buni, mâncarea gustoasă și băuturile din belșug, ci și decorațiunile. Iar florile colorate sunt obligatorii. Experții de la platforma Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe: https://pelargonium-for-europe.com/ro/) împărtășesc idei pentru decorațiuni colorate pentru mese și petreceri, folosind mușcate.

Decorațiuni pentru masă, destinate ocaziilor speciale

Această decorațiune modernă pentru masă este simplă dar splendidă. Mușcatele verticale, cu florile lor variate și luxuriante, creează o strălucire plină de culoare. Mușcatele tăiate de pe farfurii preiau culorile plantelor din ghivecele de pe centrul mesei și completează tabloul general de sărbătoare. Un singur fir de mușcată legat cu o panglică roșie, împreună cu o etichetă cu numele invitaților, este o alternativă rapidă pentru a ghida oaspeții.

Întâmpină-ți oaspeții cu câte un origami din hârtie pentru fiecare loc. Există diferite versiuni ale acestui joc, toate sunt distractive și cu siguranță vor deveni un subiect de discuție. Dacă adaugi nume pe formele din hârtia împăturită și le decorezi cu petale de mușcate uscate și presate, acestea reprezintă, de asemenea, o alternativă atractivă la etichetele clasice cu numele invitaților.

Piese centrale florale cu mușcate tăiate

Mușcatele tăiate pot fi folosite pentru a crea piese centrale frumoase, florale, care atrag atenția la petreceri, creează o atmosferă de vară și dau o stare de bine. O idee simplă, dar eficientă pentru serile plăcute de vară este un vas de sticlă cu apă în care plutesc lumânări colorate și flori de mușcate.

Conurile de înghețată florale sunt, de asemenea, o idee fantastică de bricolaj pentru o petrecere în grădină sau o sărbătoare de vară. Datorită florilor lor variate și dense, mușcatele sunt o alegere perfectă pentru decorațiuni surprinzătoare. Cu conuri de înghețată, spumă florală, mușcate și pahare cilindrice, poți crea această piesă super rapid.

Ai nevoie de mușcate verticale în diferite culori, cornete de înghețată, pahare cilindrice, un cuțit, spumă florală și celofan transparent.

Iată cum să o faci:
Pune conurile îndreptate în jos în pahare. Taie spuma cu un cuțit, înmoaie-o în apă și pune-o în celofan. Pune-le în interiorul conurilor de înghețată, astfel încât să iasă aproximativ un centimetru în partea de sus. Apoi împinge tulpinile de mușcate în spumă aproape una de cealaltă pentru a forma o „înghețată”.

Aceste suporturi de flori lucrate din pietre decorative, sârmă pentru bonsai și eprubete sunt perfecte pentru a folosi mușcate tăiate la petreceri.

Pentru a crea acest design, ai nevoie de pietricele decorative cu o parte plată, clește pentru a tăia sârma bonsai sau sârma decorativă groasă, eprubete și mușcate. Iată cum să o faci: folosind cleștele, taie bucăți de sârmă de 60 cm lungime. Pentru pietricelele mai mici, sârma poate fi mai scurtă. Înfășoară firul de sârmă în jurul pietrei, apoi răsucește capetele împreună deasupra pietrei, cu partea plată îndreptată în jos, lăsând un capăt al sârmei mult mai lung decât celălalt.nmFormează o spirală cu capătul mai lung al firului în jurul eprubetei, având grijă să nu înfășori prea strâns, altfel tubul se poate crăpa. În cele din urmă, umple eprubeta cu apă, pune o tulpină de mușcată în ea și pune suportul pentru flori pe masă.

Sfat: Dacă adaugi o etichetă cu numele invitaților, acestea poate fi o alternativă atractivă la etichetele clasice.

Sfaturi detaliate cu privire la toate aspectele mușcatelor sunt disponibile de la comercianții de specialitate.

Pelargonium for Europe
Pelargonium for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2016 cu scopul de a promova și asigura vânzările de mușcate pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. În Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România și Slovacia activitățile sunt extinse și susținute prin finanțare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

Lasă un comentariu