Încă 22 de biciclete pentru pacienții cu cancer!

Asociația Imunis, prima asociație din România dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer, a oferit cu ajutorul Fundației Superbet încă 22 de biciclete gratuit pentru pacienţii din comunitate înscriși în programul RIDE ON.

La începutul anului 2021 a fost creat programul RIDE ON, o nouă divizie de sport a Asociației Imunis, care implică pedalatul pe biciclete outdoor și indoor. Atât ediţia din primăvară cât şi cea din toamnă a programului au fost implementate cu sprijinul Fundaţiei Superbet.

”Ne bucurăm că suntem alături de Asociația Imunis și că vom ajuta împreună o comunitate de pacienți care învață să își rescrie povestea și care, iată, primesc și instrumentele pentru a face asta cu tot mai mult curaj”a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet.

Pedalatul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poate ajuta la îmbunătățirea somnului și a digestiei, la creșterea rezistenței și a tonusului muscular. Ciclismul contribuie la reducerea stresului, întărește sistemul nervos, mărește fluxul de sânge și oxigen la creier și stimulează gândirea creativă.

În cadrul evenimentului din primăvară, Asociaţia Imunis a dăruit pacienţilor înscrişi în program 15 biciclete, iar programul a continuat și în toamna aceasta datorită feedback-ului foarte bun din partea pacienților participanţi. În total, anul acesta au fost oferite, cu ajutorul Fundației Superbet, 37 de biciclete de indoor și outdoor.

„Pentru Imunis, finalul acestui an este marcat de ediția de toamnă a programului RIDE ON, un program lansat în luna mai, care s-a bucurat de un real succes printre pacienții din comunitatea Imunis. Suntem profund recunoscători Fundației Superbet care a susținut și această ediție și care sprijină constant activitățile din cadrul Asociației. Noi punem foarte mare accent pe integrarea sportului în rutina zilnică de recuperare a pacienților oncologici şi vrem să avem grijă de comunitatea noastră oferindu-le nişte instrumente concrete care să îi ajute în procesul de rescriere a poveştii lor post-diagnostic. Avem planuri mari pentru anul 2022, planificăm o serie de competiţii atât pentru pacienţi și aparținători cât şi pentru toţi cei care vor să înveţe cum să prevină cancerul”, a declarat Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis.

Pacienții care dețin statutul de membru al Asociației Imunis pot opta pentru o serie de activități sportive, precum yoga, activități nautice (dragon boat, caiac, canoe, stand-up paddle prin programele Imunis Dragons și OncoPaddle) și pedalat, menite să îi ajute în procesul de recuperare post-diagnostic.

RIDE ON, Imunis Dragons și OncoPaddle sunt o parte din proiectele Asociației Imunis, iar pentru mai multe detalii le puteți urmări pe Facebook și Instagram.

Persoanele diagnosticate cu cancer se pot înscrie în Asociația Imunis printr-un mail la adresa
pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.


Asociația Imunis a fost înființată în 2016, având ca scop continuarea proiectului inovator început de Cosmina Grigore în 2015 – Caravana Noul Pacient. Cosmina Grigore a primit tot în anul 2015 premiul Femeia Anului în cadrul galei organizate de Revista Avantaje pentru această inițiativă, fapt ce a responsabilizat-o să continue crearea de programe dedicate schimbării mentalității în ceea ce privește viața post diagnostic a pacienților cu cancer din România.
Motto-ul Imunis este un îndemn adresat pacienților care vor să îndrăznească să își transforme viața în ciuda unui diagnostic atât de puternic: „Rescrie povestea” a fost special ales pentru a încuraja pacienții să creadă și să lupte. Toate programele Imunis sunt gândite astfel încât să le arate pacienților care sunt principalii piloni de schimbare de stil de viață pe care își pot construi transformarea. Lucrând alături de specialiști și medici, Asociația Imunis răspunde nevoilor pacienților în ceea ce privește alimentația, psihooncologia, sportul, managementul efectelor adverse, apartenența la grupuri de suport, dreptul la muncă, la încadrarea corectă în grad de handicap, dar și alte probleme cu care se pot confrunta pacienții pe termen scurt, mediu și lung.

Informații suplimentare găsiți pe site http://asociatiaimunis.ro/ sau paginile de Facebook și Instagram ale Asociației Imunis dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale Imunis Dragons.
Podcast-urile Imunis sunt disponibile pe Spotify și YouTube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s