Salată „de vară” din zori și până-n seară!

Salata Eisberg_De Vara

Și ce dacă au mai coborât temperaturile alea de iad? Și ce dacă pe Vârful Omu i-a tras un viscol pe cinste acum, în miez de vară? Nici de-a naibii nu gătesc! Trebuie să fiu nițel nebună ca să aprind aragazul sau cuptorul. Adică aragazul îl mai aprind din când în când, ca să fierb un ou sau să pun pe grătar piept de pui ori felii de dovlecel. Salate și pepene roșu, ăsta e meniul zilei. Al fiecărei zile, de vreo 15:))) Să zicem că dacă mâine și poimâine plouă, poate-poate fierb niște fasole verde pentru o… salată. Păi ce altceva dacă nu salată?!
Când mă satur de roșii și castraveți, trec pe verde. Alternez. Are Eisberg o combinație nouă, care chiar „De vară” se numește. Are le Mega. E un mix de frunze tinere și rădăcinoase (iceberg, frisee, radicchio, romaine și morcov), gata spălate, tocate/rase. Îmi pregătesc masa în doi timpi și trei mișcări! Puțin ulei de măsline Monini picant, puțin oțet din vin de Tokay, un out fiert cleios (n-o să-mi iasă, nu-mi iese niciodată, dar eu continui să sper) și nițică brânzică de capră (are la Lili, la non-stop care e deschis până la ora 22:)))))) Și câteva bruschetti Maretti (de la ”Blonda”, că-s mai ieftine ca la Lili), ca să păcălesc capul că mănânc și pâine.

salad-1972745_1920
Mixul de frunze și rădăcinoase Eisberg poate fi el în sine un fel de mâncare, și fără să mai adaugi altceva. E proaspat și suficient de hrănitor. Pentru un om normal, zic. Eu trebuie să îi aduc și ”îmbunătățiri” că, deh, nu am nicio prezentare de modă la Milano săptămâna asta. Și stai că mi-a mai venit o idee de combinație! Nu știu dacă se potrivește, dar încerc și văd eu: salată „De vară” cu ton bucăți. Și poate și porumb. Nu din conservă. Cumpăr eu și fierb. Hai că eu zic că-i o idee bunicică.
Mai dați-mi și voi mie idei de salate și de combinații, că vara-i lungă!

PS Am uitat! Și măsline!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s