Cum n-am vrut să stau cu tubu-n mână

flyer

Pentru că tocmai m-am supus anualului control de Medicina muncii, mi-am amintit o întâmplare de alaltăieri. (Uite că la memorie nu m-au căutat…)

Dimineață, imediat ce traversez, vine hotărât către mine un puștiulică de vreo 21- 22 de ani, cu un clipboard în mână, adânc pătruns de rolul și misiunea pe care le avea. Grăbesc pasul, ca să înțeleagă nonverbal că ceva invizibil mă fugărește și nu am vreme de stat pe loc. Ei na, ți-ai găsit… Se proțăpește în fața mea și îmi cere numai două minute. Se jură că va fi rapid. Îi spun că nu am timp. Insistă. Mi-e milă de el. O fi plătit la bucata de om oprit pe stradă… Mă gândesc că o vrea să mă convingă să dau 2% din impozitul pe venit la urși, copii, fundații. E bine să nu se mai obosească, pentru că i-am dat deja. La câini. Se apucă și turuie. Îmi întinde un flyer. Cică nu am nimic de pierdut, doar de câștigat un set de analize gratuite. Rostește GRATUITE clar, rotund, voluptos. Adaugă și că, în baza acelei invitații, mai pot veni cu încă o persoană. Mă mir cu voce tare. Cum rahat analize gratis când sistemul medical e vai de steaua lui, i-au mâncat borfașii banii, și amărâtul agonizează?! Puțache joacă tare rolul omului sigur pe el și se screme să mă convingă. Fac pe proasta. Zic:

– Ăsta e un centru medical nou deschis și o face pentru promovare?

– Da, da, da! E nou deschis și se promovează.

Vai de capul tău fraiere, ți-am dat mingiuța la fileu și tu haț în ea cu gura, ai halit-o. Arăt că m-a convins. Îmi cere numărul de telefon. De obicei îl dau cu o cifră greșită când nu am chef să fiu sunată. Doar cu o cifră pentru că, în caz că vrea să verifice dacă a scris corect, să pot spune numărul ca un mincinos profesionist, fără ezitări. În mod deliberat i l-am dat pe cel corect, să văd cum va evolua escrocheria. Mă anunță că voi fi sunată de domnul doctor (hoooooopaaaaaa, mă arăt onorată!) pentru a aranja o programare. Îmi scrie și el numărul lui de telefon pe flyer. George, 0728.151.11… ultima cifră nu se mai înțelege.:))))) Îmi precizează să nu cumva să uit să vin și cu o sticluță cu apă de la robinetul personal, pentru că odată cu analizele beneficiez și de o testare a apei potabile. Hai să moară mă-ta, ce norocoasă sunt…

cu nr tel

Uraaa, am fost selectatăăăă!!!!

Intru în clădirea în care lucrez și cât urc cu liftul studiez fițuica. Instituția asta generoasă – care vrea să îmi analizeze gratis sângele și apa – s-ar chema Centrul de Sănatate Platinum. Pfoai, m-am umplut toată de emoție pozitivă. Ia, ce analize zice că-mi face? Osteoporoză, glandă tiroidă, colesterol, glicemie, sistem cardiovascular și cerebral, detectare metale grele în organism. Ce să zic, pentru ipohondri e pronie cerească…

Păi să fi trecut vreo două ore și sună.

– Bună ziua, doamna Bogaciu! George sunt, de la Centrul de Sănătate Platinum. V-am sunat să vă anunț că ați fost selectată să veniți pentru efectuarea de analize gratuite, la care mai puteți aduce încă două persoane.

Agariciul ăsta a uitat ce a vorbit acum două ore cu mine! Mă gândesc serios de unde să închiriez un microbuz de 16 locuri pe scaune plus două în picioare, să le fac un bine și câtorva bătrâni din bloc. Se aud telefoane sunând. Secvența 1, dubla 1: pentru a convinge că centrul este asaltat de pacienți, pițifelnicul își cere scuze și mă roagă să aștept câteva secunde la telefon. Poartă o altă conversație telefonică (imaginară, desigur) cu un domn doctor. Hai că deja mă ia cu greață și cu spume. Revine la mine și mă întreabă când aș putea veni, în timpul săptămânii. I-o trag peste bot spunându-i că am servici, nu sunt șomeră, așa că nu am timp de plimbări. Îi spun că numai sâmbătă pot. Fericit și emoționat, cu glasul ca un clinchet de zurgălăi, întreabă:

– Sâmbăta asta?!

Ei hai, dă-te în coprocultură, te mai perpelesc nițel, ia de-aici adrenalină:

– Nuuuu, sâmbăta cealaltă, pe 21.

– Așteptați să întreb dacă mai sunt locuri libere.

Du-te în moooorțiiii măăă-tiii de prăduitor, vorba lui Bendeac… Aș rade în hohote dar mai bine sunt atentă să văd ce urmează. Panarama vorbește la telefon cu domnul Costache. Insistă pe lângă el pentru programarea mea. Ăla că NU, ăsta că DA. Și dă-i și luptă, și luptă. Îți dai seama?! Gata, l-a dovedit pe domnul Costache. Mi-a facut MIE loc în acea sâmbătă, la ora 10.

– Și să nu uitați să veniți și cu sticluța de apă!

Daaaaa, cum aș putea uita! Cică ne vedem pe 21 mai pe str. Latină nr. 6, sector 2. Pe cuvântul meu de onoare că m-aș fi dus, ca să îi enervez și încolțesc cu întrebări, ca să fac poze și să scriu pe blog. Doar că n-am mai avut răbdare. Și uite că nu mai am chef să îmi pierd aiurea jumătate de sâmbătă.

Purifică-te, ignoranto!

Și acum ia să vedem noi, cu ajutorul Sfântului Internet, ce-i cu manevra asta. Nici n-a fost greu să găsesc. A scris și descris o tipă, Clarice Dinu, pe 21 februarie, pățania analizelor gratuite. Ah, nu, n-a dat bani, au fost gratuite, doar că n-au fost analize:)))) Mă rog, ea a fost și mai norocoasă decât aș fi fost eu, numai să fi vrut. Pe ea au testat-o cu un aparat de biorezonanță. Adică i-au dat să țină în mână, strâns, timp de un minut, un tubuleț cu led în el. Atrăgându-i atenția să nu vorbească pentru că “aparatul înregistrează”:)))) Ca să scurtez povestea pentru că deja mă irită să și scriu, ideea e următoarea. Te scoate că ești deja bolnav sau în mare risc să dai ortu’ popii, ai în tine metale grele cât ArcelorMittal Hunedoara, ies analizele la apă și practic cică ai băut Moarte de la robinet. Iar dacă vrei să o mai duci pe picioare și să apuci să-ți vezi copiii sau nepoții mari, trebuie să te dai în cap și-n cur ca să cumperi de la ei un sistem de purificare a apei și/sau o saltea de magneto-terapie care să scoată boala din tine. Și ca să vezi, fix în ziua aia în care o sa fii la… analize, o să nimerești zi de reducere substanțială la alea două jucării pe care le vând ei. Sistemul de purificare a apei îl poți lua cu numai 2.800 de lei. Asta dacă ți-e dragă viața…

Recomandări medicale

Cât despre specialistul medical care zice-se că ar fi staroste acolo, unul cică pe nume Dan Nistor, cred că are nevoie de un consult amănunțit al Poliției sau Parchetului, de un set complet de analize (sânge și amprente), de o fotografie (mai puțin iradiantă ca o radiografie) și de nițică izolare pâna i se diminuează contagiozitatea.

15 gânduri despre “Cum n-am vrut să stau cu tubu-n mână

  1. Jalbă-n bîț

    ANALIZA MEDICALĂ GRATUITĂ A PROSTIEI BUCUREȘTENILOR CREDULI

    ATENȚIE OAMENI BUNI!

    NU VĂ LĂSAȚI PROSTIȚI ȘI CITIȚI CEEA CE SCRIU MAI JOS. NU MERGEȚI LA ANALIZE MEDICALE GRATUITE ȘI NICI LA ANGAJARE, TOTUL E O MARE ȚEAPĂ, NIMENI NU-ȚI DĂ NIMIC DE POMANĂ, TOȚI VOR SĂ-ȚI IA.
    Așa zisele centre medicale PLATINIUM Strada latina nr 6 și PREMIUM Calea griviței nr. 136, denumiri precis date, ca să fie ușor comfundate cu adevăratele centre medicale ce poartă aceste nume (Platinum Medical Centre din Londra UK, Medicals Servicii de sănătate Premium București și Premium Medical Clinic din București și Ploiești ). Cunosc foarte bine ÎMȘELĂTORIA asta de peste cinci ani, timp petrecuți printre ei. SCRIU TOATE ASTEA, PENTRU A PREÎNTIMPINA PIERDEREA DE TIMP ȘI DEPOSEDAREA DE SUME MARI DE BANI, A UNOR OAMENI DE BUNĂ CREDINȚĂ, CARE AU PROBLEME REALE DE SĂNĂTATE ȘI ÎNCAP PE MÎNA ACESTOR ȘARLATANI SPECIALIȘTI ÎN ESCROCHERIE UMANĂ, TIPI FĂRĂ SCRUPULE ȘI FĂRĂ MILĂ, CARE NU AU ALT SCOP DECÎT VÎNZAREA UNOR APARATE (LA PREȚURI EXORBITANTE DE MII DE LEI – ECHIVALENTUL UNUI TV PERFORMANT) CE NU REZOLVĂ NIMIC MEDICAL. ÎMPREUNĂ-I PUTEM STÎRPI PE ACEȘTI NEMERNICI, ÎMBUIBAȚI CARE CÎȘTIGĂ LUNAR ÎNTRE 3.000 ȘI 250.000 DE LEI, (AM SCRIS BINECU 4 ZEROURI) DE PE URMA CREDULUIOR NAIVI!

    Iată cum decurge această ESCROCHERIE un sistem piramidal foarte bine pus la punct: – are două aspecte:

    ÎNȘELAREA OAMENILOR DE BUNĂ CREDINȚĂ

    1. Racolarea fraerilor (cu vîrste de peste 40 ani, care sunt bolnavi și pot fi înșelați ușor) prin invitații tipizate sau la telefon. Promisiuni: amalize medicale complete (2 minute) nu ți se spune prin ce metodă, ca să nu te prinzi, interpretarea analizelor de un afon-medical de specialitate și 3 ședințe de terapie cu aparate ce nu au ca efect decît, deposedarea de bani și testarea apei potabile băute in mod curent (NU DIN GRIJĂ FAȚĂ DE VOI – o să vedeți mai jos de ce). Totul gratuit. Dacă vii și cu jumătatea vieții tale, primești și un cadou supriză în valoare de 150 de lei ron (de fapt un gel terapeutic chinezesc sau un plasture terapeutic – ambele ineficiente şi ieftine).
    2. Testarea medicală cu aparatură de biorezonanțămagnetică (care nimeni nu știe în ce valori măsoară și ce măsoară) cu fișe medicale cu valori exorbitante măsluite de calculator (pentru te îngrozi, în a arăta cît de bolnav ești, chiar dacă tu nu ai nimic).
    3. Seminar macabru (stai 2 ore ca prostu într-o sală, să asculți aberațiile de specialitate, învățate ca o poiezie) cu un nespecialist medical. Pe un ecran ți se derulează imagini apocaliptice, cu monștrii din corp, apă și aer, care te vor distruge curînd. Mai ai o scăpare, aparatele minune pe care le au ei. E ultima ta șansă, norocul a făcut să ajungi la ei. Mă mir că nu sting lumina și nu crează efecte pirotehnice pt. a te îngrozi.
    Ți se dă la început o foaie tipizată, pe care, dacă recomanzi 10 persoane, pentru a fi ulterior înșelate, participi la finalul seminarului (ca să te țină legat acolo să nu pleci din prezentare), la o tombolă cu un premiu (de „doi lei”), pe care uită să ți-l mai dea.
    Tot la sfîrșitul seminarului ți se testează și apa, ca să vezi ce murdărie bei, cu un TDSMETRU și prin electroliză, nu din grijă față de tine, NU. Asta ca să te înspăimînte și să cumperi așa zisul purificator de apă, un aparat care aduce apa la 14 ppm (perticule/mililitru – o scară valorică de măsură), adică o apă aproape moartă, care nu mai are săruri și minerale vitale. Vrei săruri și minerala, mai cumperi și un mineralizator, vrei apă alcalină, cumperi în plus și un alcanilizator. Pentro o apă curată cu NIMIC în ea, cumpărați purificatorul de bani. Nu vă interesează apa, au și ventilatoare de aer, care vă purifică și ozonează bugetul familiei. BEȚI O APĂ PURĂ ȘI RESPIRAȚI AER DE MUNTE, CU STOMACUL GOL, CĂ V-AU PRĂDUIT DE BANI.
    4. După audierea PROȘTILOR de către un așa zis „consultant medical” în înșelăciuni, cu scopul de ai stoarce de bani.
    5. Vînzarea aparatelor chinezești cu siglă englezească ROYAL MEDICAL, care fac minuni în buzunarul fraerilor. După ce le-ai cumpărat vezi că se strică și plîngi după bani. Jmecherii care te au păcălit, îți rîd în spate și se laudă cu încasările făcute, din care au un procent consistent, de 25%, 30% sau 35%, iar pentru înșelătorie primesc LUNAR recompense bănești și diplome de la patronul ungur. DIPLOMELE LE VEI VEDEA EXPUSE PE PEREȚI, CA NIȘTE TOFEE, CU VALOAREA ÎNCASĂRILOR DE PE URMA FRAIERILOR. PLUS UN TABEL MARE CU REZULTATUL LUNAR AL ECHIPEI DE MAFIOȚI – CÎT ȘI-A PROPUS FIECARE SĂ ÎNȘELE ȘI CÎT A CÎȘTIGAT.
    6. Oferta (escrocheria) de nerefuzat. Numai azi ai prețul ăsta minim (de mii de lei), mîine e și mai scump. Ți se arată un tabel invers, ca tu să nu vezi mare lucru din el, cu oferte atrăgătoare, de prețul astronomic mai mare, la un preț mai mic cu cîteva mii de lei, asta că-i ești simpatic și ai față de gîscă numai bună de jumulit de bani.
    7. Nu ai bani cash la tine sau de înmormîntare (merge amabil escrocul medical cu tine să-i iei de acasă sau să-i scoți de la bancă, ca să nu piardă fraierul), cumperi în rate, cu dobîndă mascată, chipurile plătită de firmă.
    8. Contractul. Jegmănoiul medical, îți cere cartea de identitate și 30% avans. Completează foile de contract, scrii că ai citit și ești de acord cu termenii contractuali, după care semnezi. Din momentul acela ești mîncat cu fulgi cu tot de jegmănoi.
    8. Așa zisele analize, nu le primești pe loc, ca să te mai prindă și a doua zi la interpretarea lor de către o persoană cu absolut nici un fel de pregătire medicală de specialitate, poate pune fraierul butul și ia un aparat.
    9. Urmează programarea la terapie, cu aparatele care fac minuni numai dacă le cumperi: veioza cu lumină polarizată, saltele cu impulsuri electromagnetice, infraroșu și de masaj, laserul nazal, care tratează peste 150 de minciuni…. ăăăă, afecțiuni, inclusiv cancerul și alzheimer!!!! Terapia are loc în camere mici, neaerisite, neigenice și făcută de persoane care-ți dau mare atenție, asta dacă ești fraer să cumperi ceva.
    Totul e calculat, să facă prostul să cumpere ceva. Calculul lor e simplu: la 10 fraieti, unul cumpără.
    10. Dacă nu pui botul să cumperi ceva, ești tratat cu dispreț, chiar insultat.
    11. Dacă vrei să anulezi contractul sau să returnezi aparatul, ești tratat cu foarte mult dispreț, de aceleași persoane care ți l-au vîndut cu zîmbetu pe buze, dar acum arogante, care vin cu amenințiri și injurii. Oricum nu mai vezi nici un ban înapoi, numai dacă cîștigi în instanță.

    Apreciază

  2. calina

    stiu si eu persoane care s-au ocupat cu asa ceva si tot intrebam cum de se lasa oamenii prostiti?si vindeau in draci,mai sunt si acum pers care au lucrat la impulser care vind si acum tot felul de aparate,ii vad pe net cum circula ei prin toata tara si posteaza ce bine se simt,ei zic ca expoateaza prostia umana,o pers este Mandras Oana daca va bagati pe net poate o recunoasteti multi care ati luat tepe,Masada Nora si alti.

    Apreciază

  3. Wow. Deci . Eu am facut biorezonanta si e OK. Dar azi am fost sunata si eu de o tipa de la adresa asta. Biorezonata e buna daca ai si un medic destept cu multe cunostinte si in medicini alternative sa ti-o interpreteze. SI asa nu e sigur ca ti-a dibuit tot- precum spune. Ma rog- eu am verificat de multe ori aparatul de rezonanta de la centrul unde merg eu- unele le nimereste bine unele nu le gaseste. Eu cu madama care m-a sunat nu sunt de acord cu metoda de asa zisa promovare. Ca poate ca scanarea e gratuita – DAAR interpretarea e pe bani la nenea medicu. Asta e schema! E fumataaa de ani de zile. Eu am lucrat in publicitate cativa ani si acu sunt psiholog- deci nu am pus botul la schema si am zis sa ma mai sune si sapt viitoare.. Ca altfel nu scapam de gura madamei Ce m-a deranjat cel mai tare e ca nu stiu de unde avea numarul de telefon- pe mine nu m-a contactat in strada. Si am verificat pe internet- voila! Multam de relatare.

    Apreciază

  4. popescul vasile

    aceeleasi probleme si la centru de sanatate premium si tot acei specialisti(escroci) care doresc sa vanda niste produse foarte scump si pe care le gasesti pe piata la un pret mult mai mic.Specialistul iti descopera in organism metale grele precum plumbul,arsenicul si altele de ajungi sa te intrebi daca mai esti viu .Dragi pensionarii nu va lasati pacaliti de acesti specialisti in escrocheri,consultativa medicul vostru de familie.vreti sa dialogati,sa va plangeti durerile incercati CERAGEM tot tratamentul este gratis si in plus aici gasiti persoane care sa va asculte. Cu stima si multa sanatate P.scul V.

    Apreciază

  5. Baciu eugen

    Buna. Am fost si eu sunat azi, 02.01.2017, si am ramas surprins de „amabilitatea” cu care ae ofera la atatea analize. Am intrat pe net ai nu am gasit decat postarea ta. Deci emare tzeapa, nu?

    Apreciază

  6. Gabriel

    Am fost și eu la „analize”.Oare cât de fraier să fi să pui botu’ la vrajeala acestor escroci?Am intrat în joc și am mers mai departe să văd ce de întîmplă.O cucoană mi-a „citit” analizele.Copșa Mică este un bebeluș față de mine,la câte pesticide și metale grele am in corp.”Domnule, aveți probleme mari cu tensiunea” „Doamnă,cea mai mare tensiune am avut 12/8.” Tăcere,uimire.Recomandari: să evit tutunul și alcoolul.Nu mai beau și nu mai fumez de 20 de ani.Pană la urmă a insistat să cumpăr un aparat de purificare a apei la „doar”4800 de lei.Scump doamnă,scump, dincolo era mai ieftin.Pană la urmă am încheiat discuția, dezamăgită că nu a reușit să mă „aburească”

    Apreciază

  7. LILI

    Eu am fost acolo,in strada Latina,si rezultatul analizelor in procente sunt reale,chiar iti arata cum stai cu plamanii,cu memoria si cu celelalte organe.Dar nu e bine sa cumparam produsele lor.Dar analizele sunt reale.Eu am facut o biorezonanta cu bani si acolo mi-a spus ca am diverse probleme si aici ,in Str.Latina s-a confirmat in procente ce mi-a spus in alta parte unde am facut biorezonanta cu bani.Dar pe str.Costache Balacescu ,aici nu au in program plamanii si capul(cum stai cu memoria)

    Apreciază

Lasă un comentariu