A spus Radu că sunteți îngeri

angel-218202_1280

Am crezut în oameni, apoi m-am îndoit de ei și din nou am crezut. M-am temut că am devenit egoiști, individualiști, insensibili. Și de mine m-am îndoit. Am crezut că cei pe care viața îi izbește de stabilopozi și care nu simt nisipul sub tălpi sunt prea preocupați să respire și să înoate ca să se salveze. Am crezut că cei care au pământul la picioare stau pe ponton și se bucură de soare, cu ochii închiși, fără să vadă cum cineva, jos, e tras la fund de curenți. Și că nici unii, nici ceilalți, n-au ochi să-i vadă pe cei care – pe jumătate vii, pe jumătate morți – plutesc pe ape tulburi. Așa am crezut eu. Port vina de a fi judecat aspru, la grămadă. Bine că m-am înșelat și am aflat că sunt ochi care privesc și de jos în sus, și de sus în jos. Și mâini care se prind una de alta. Și gânduri care pleacă de la unul la altul. Și o grijă pe care am împărțit-o între noi, și minute din viața noastră în care am avut aceeași preocupare.

Știu că fiecare a vrut să poată face mai mult decât a putut. Știu și că drumul e abia la început. Că va mai dura ceva vreme până voi fi absolut încredințată că naufragiatul nostru este în deplină siguranță și că nimeni și nimic – dintre cele văzute sau nevăzute – nu îl mai pot amenința, nici din trecut, nici din prezent. Cel mai important lucru este acela că nu s-a uscat sufletul în noi, că ne pasă, că auzim și vedem. Că încercăm. Că putem.

Ai mei, cei cu care am comunicat în permanență în aceste aproape două săptămâni în toate modurile posibile – personal, telefonic, pe Facebook, la ora asta deja știu. Dar mă simt din nou datoare față de cei care nu știu și vor să știe. Pentru că și lor le-a păsat, pentru că și ei au fost cu gândurile lângă noi, fie și numai în minutul în care au citit povestea lui Radu. Statistic și rece, așa cum arată graficul WordPress, un minut și 47 de secunde. Atât a durat să fie citită postarea din 22 februarie. Pentru acele 107 secunde, VĂ MULȚUMESC! Au fost secunde de aur!

Prietenul nostru a obținut locul semipermanent în adăpost. Prietenului nostru i-a fost întinsă o mână caldă și bună. Cea a Luminiței Rădulescu. Toată povestea asta a demonstrat că lumea este, într-adevăr, mică. Dar că în ea trăiesc și oameni mari. Am o listă de oameni dragi cărora vreau neapărat să le mulțumesc:

Cătălin Burlacu, Monica Tăutul (Samusocial), Diana Nițulescu, Luiza Coman, Marina Bădulescu, Iulia Roșca, Marius Huc, Cristina Lițescu, Ioana Dinu, Anamaria Caliniuc, Andreea Munteanu, Bogdan Pavel, Cristian Anghelache, Carmen Bulic, Suzana Făcăianu, Gabriela Tudor, Georgeta Ghidovăț, Liana Șega. Dacă am uitat pe cineva, îmi cer iertare. Sunt persoane care au participat în diverse moduri: activ, cu sugestii de soluții și disponibilitate de ajutor sau măcar cu un gând bun și încurajări. Pentru mine toate au contat. Și nu în ultimul rând mulțumesc Luminiței Rădulescu. De la care vine lumina, așa cum o spune și numele ei. Mai vreau să mulțumesc Marilenei Ganea și Juliei Preda, două doamne pe care le-am cunoscut pe Facebook cu acest prilej și care, de asemenea, și-au oferit ajutorul. VĂ MULȚUMESC! Tuturor celor care ați citit cele două postări despre Radu (am văzut, ați fost mulți, graficul o dovedește) dar cărora nu vă știu numele, VĂ MULȚUMESC. Ați fost 600. Fiecare i-ați oferit lui Radu 107 secunde din viața voastră. Asta înseamnă, în total, 64.200 de secunde. Adică 1.070 de minute. Adică aproape 18 ore în care voi toți v-ați gândit la el. VĂ MULȚUMESC!

Tuturor o să vă spun ce mi-a scris Radu aseară, pentru că vă este adresat și vouă: “Am întâlnit demoni, acum întâlnesc îngeri.”

Un gând despre “A spus Radu că sunteți îngeri

  1. Pingback: A spus Radu că sunteți îngeri | vrajaone

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s