Taci!

hands-966492_1920

Valul de indignare față de Legea defăimării s-a spart la mal și apele s-au mai liniștit. Dar dacă abia acum îmi exprim părerea despre acest subiect nu consider că o fac prea târziu. Oricând poate intra în convulsii un alt Mragnea.

Fraiere, deschide gura mare, ca să le încapă pumnul în ea. Asistă la hoția națională, trăiește-ți sărăcia personală și taci. Taci, pentru că mâinilor tale le este interzis să scrie adevăruri despre cei care te mint și fură. Sunt sensibili și se simt defăimați.

Taci și lasă-i să îți ia dreptul la viață, scurtând lista medicamentelor compensate, taci și nu te plânge că nu îți poți căuta sănătatea dacă nu scoți bani din buzunar, chiar dacă îți plătești lună de lună contribuția la asigurări.

Taci și plătește impozite, plătește tot ce îți cer să plătești, până și cele mai absurde și aberante taxe. Nu ridica vocea, nu-i defăima. Doar ei și ai lor au dreptul să nu plătească nimic din toate astea, cu anii. Și să defăimeze.

Tu taci și cumpără-ți pâinea tot mai scump. Nu-i defăima.

Taci și nu-i defăima pentru că își măresc salariile și își asigură bătrânețea cu pensii inimaginabile. Nu-i defăima.

Taci dacă ți-au ucis copilul aflat pe motocicletă, slugărindu-i, în fruntea coloanei oficiale. Nu-i defăima.

Taci dacă ți-au omorât copilul aflat într-un club, la un concert. Nu-i defăima.

Taci și dacă ți l-au ucis după ce a scăpat din iadul de flăcari, pentru că i-au luat dreptul de a lăsa pe altcineva să încerce să ți-l salveze, în altă țară, de cei cărora le păsa de viața lui. Nu-i defăima.

Taci dacă ți-a murit bebelușul în spital, în timp ce ei căutau bacteria, cercetau apa, verificau portocalele. Dacă te revolți și îi blestemi e tot defăimare.

Ți-au tăiat pădurile și te-au lăsat neputincios în fața apelor și viscolelor. Să nu cumva să-i defăimezi…

Taci și nu-l defăima pe profesorul care ți-a pus copilul să se târască în genunchi în fața lui, la școală. Și nici pe ăla care zice că îi este scârbă de copilul tău care poartă povara unei dizabilități. Nu-i defăima că sunt pe persoană fizică și profesorii.

Și ce dacă interlopul care a lovit o salvamontistă a fost lăsat liber de polițiști? Taci. Nici pe ei nu îi poți defăima. Și ce dacă un agent de la rutieră este pus la zid de superiorii lui pentru că a îndrăznit să-și facă meseria și a amendat și deranjat pe cineva mare din județ. Să nu zici nimic de șeful lui sau de sistem, pentru că poate fi luat drept defăimare.

Un licean copiază la examenul de bacalaureat și este eliminat. Un demnitar care plagiază o lucrare de doctorat nu poate fi eliminat dar nici defăimat. Taci.

Un infractor își câștigă libertatea pentru că a scris cărți cărora abia dacă se pricepe să le răsfoiască filele din lipsă de contact și antrenament. Un ditai profesorul universitar și-a dat girul ca această carte să apară, eventual a scris și o prefață la ea. Cum să-l defăimezi pe vreunul dintre ei?! Cum?!

Ciobanilor li se impune câți câini să țină la stâna, iar dacă se răzvrătesc un demnitar le spune că sunt proști. Dar demnitarul nu poate fi defăimat. Taci.

Roșia Montana. Gaze de șist. Fracturare hidraulică. Runcurelu. Exproprieri abuzive. Taci. Nu defăima! Taci. Argumentul lor? DEMNITATEA. Fără alte comentarii.

PS. Am citit zilele trecute argumentele pe care tinerelul de la organizația tinereilor social democrați le aduce în favoarea acestei legi. Cu câtă patimă îl susține pe Mragnea (fie-i numele uitat!). Odihniți-vă în pace, domnule Dumitru Tinu! Nu vă răsuciți în mormânt! Fiul dumneavoastră pesemne că nu știe ce spune…

Foto: http://www.pixabay.com

Un gând despre “Taci!

  1. Pingback: Taci! – laurabogaciublog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s