Între Costner şi Cleioasă

cleioasaDuminica după amiaza nu am stare. Şi-am făcut o arătare. Reţeta de bază se numeşte Negresă. Eu am reinterpretat-o. Se numeşte Cleioasă. De post am făcut-o, măcar să aibă o scuză de ce e atât de naşpa. De fapt ea nu trebuia să fie naşpa, dacă respectam cantităţile ingredientelor. Numai că nu îmi place să măsor cu sărăcia aia de cană gradată. Mi-am luat ca etalon un borcan. Din fericire, mic. Şi am combinat din memorie: unu borcan zahăr (din care am mai şi vărsat, că nu mă dau în vânt după gustul dulce), unu borcan ulei, două borcane apă, două borcane şi jumătate făină plus un plic praf de copt şi o jumătate borcan gem de gutui (în loc de un borcan întreg, cu aceeaşi justificare ca la zahăr). Plus toată cacao pe care o aveam (cred că vreo trei linguri, dar era de calitate, din aia neagră-neagră), o jumătate linguriţă ghimbir (ca să par interesantă) şi o grămadă de scorţişoara (pentru că îmi place mie). Amestecaţi cum vreţi, că oricum nu are nicio logică prăjitura asta. După aia am pus hârtie de copt în tavă (hârtia de copt este una dintre invenţiile care merită un mare premiu), am răsturnat noroiul ăla pe care l-am obţinut atât de simplu şi am dat la cuptor. Nu ştiu cât a stat, eu am văzut aproape un film întreg. Din când în când mergeam să o mai înţep cu paiul de mătură. Într-un final a ieşit paiul curat din ea şi am considerat că e gata. Am făcut ca chestia asta să fie oficială presărând pe deasupra nişte cocos din ăla ras, deshidratat. Odios de-a dreptul. Am lăsat-o să se răcească în tavă, nu am tăiat-o imediat ca să nu se… încruzească (aşa zicea mamaie). M-am mai uitat la încă un film. Ăsta al doilea nu mi-a plăcut, chit că juca în el Costner. Am tăiat prăjitura. Nu mi-a plăcut, chit că am făcut-o eu. Dar pentru că nu vreau să fiu prea dură cu ea şi să o jignesc, i-am oferit un shooting gratuit. I-am pus şi butaforie. Mânca-o-ar cin sencumetă de Cleioasă, în poză arată destul de bine, nu?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s